Mukavastihan tuo viikko menikin. Lyhennettyhän se oli, ja tietty kun on työtön, niin kyllähän tuo arki sujuu. Tänään vapaata treeneistä, huomenna sitten 01-02 tyttöjen koutsaamista C turnauksessa, ja päälle maalivahtitreenejä.

Olen jonkun kerran kitissyt/ihmetellyt kaupassa sattuneita kommelluksia. Ote aiemmasta kertomuksestani pohjustukseksi tämänpäiväiseen.

Hedelmäosastolla tuli vastaan klassinen mummo+kärry -yhdistelmä. Eli vanhus tapaa tuttavan, jota ei ole nähnyt pitkään aikaan (viimeeks toissapäivänä, mutta se oli maitotuotteiden edessä, eli sitä ei lasketa..) ja asettuu tyypillisesti siten että jutellaan leveästi vierekkäin käytävän keskellä ja molemmat heittävät kärryt näppärästi sivuun siten että helposti peitetään n. 5,5 metrin levyinen käytävä täydellisesti. Tässä suosittelen että kokeilkaapa ihan rohkeasti huutaa täysillä voimasana ilmoille. Tehoaa paremmin kuin sellainen ujo 'anteeksi, että haluan mennä tästä..' 

Niinjoo.. siinä muroja katselin ja mietin mitä otetaan niin ei jumaprkl jossain kartongin kyljessä luki: TÄSTÄ LAPSESI TYKKÄÄ!. Siinä sitten meikäläinen retkahti taas markkinamiehen monen kuukauden työnäytteen edessä. Pakkohan tohon on tarttua. Kyllä ne tietää! Melkein yhtä nerokas kuin tuo Juissi, josta jo aiemmin tilitin: SAMMUTTAA JANON! Really? Asiallinen ominaisuus, kun kuitenkin juomasta puhutaan.. sitä kun varmaan hyllyn edessä miettii, että lähteekö tolla päänsärky tai paskahätä pois, mutta että ihan jano.. 

Nyt tähän taas sellainen aasinsilta että se aasi taas tippu siitä sillalta jokeen, mutta Ruotsissahan jollain kauppaketjulla oli 200% tuoreustakuu! Tuu nyt ton jälkeen Suomeen ostamaan jotain lihaa; ai 100% tuoreustakuu? ihan paskaa.. 

Seuraava päivä, samassa lähikauppassa, ja hetki mun perään kaupan valtasi pikantti hien, paskan ja vanhan viinan yhdistelmä, kun kohtuullisen.. kosmeettisesti vähäosainen pariskunta astui sisään. Emäntä urhoollisesti lastasi pekonia ja grillimakkaraa (!) kärryyn, kun ärhäkän oloinen isäntä ilmaisi kovaan ääneen mielipiteensä, missä olisi pitänyt ensin käydä.. 'Viinakauppaan.. perkele.. oltais nyt ensin menty viinakauppaan!!' Toisti vielä leipäosastolla.. 'ehditäänkö me viinakauppaan...' 

Sanoin, että ota nyt helvetti rauhassa, kello on pikkusen vaille neljä iltapäivällä, saatat ehtiä!! No, en sanonut, vilkaisin vain setää, ja mun myötätuntoa tihkuva katse kertoi 'I feel you bro..' Viinakauppa on auki vielä monta tuntia, ja tosta tosiaan päätykassalta ottaa seitsemisen askelta vasemmalle, niin pitkäripainen aukeaa siitä. Eli jossain määrin mahdollista että setä ehtii vielä.. Huh, first world problems..?

OK, tänään, eli pe iltapäivänä.. Hain vanhimman likan koulusta, ja pyörähdettiin S marketissa. Hyllyjen välissä, siinä pakasteosastolla on hienosti tilaa, helposti 3 meedriä ranskalaisten ja pakastevihannesten välillä. Hieman normivanhempaa iäkkäämpi äippä (no, ok ehkä se oli mummo) tutii innokkaasti pakastevihanneksia, ja pikkuinen sellaisessa autokärryssä, ja kyllä, kärry, siis pirun iso sellainen, on strategisesti asetettu taas millilleen siten että mistään ei pääse läpi! Siinä oltiin aloittamassa taas kröhimään vähän, että saatko nyt mummo yhtään enempää tota kärryä tielle??!!

Mitäs äippä/mummö siihen? Huomaa meidät, on hieman nolona, mutta taitavasti vierittää syyn n. 1 vuotiaalle joka istuu kuskin paikalla autokärryissä: 'Noh!!! Ethän sä nyt tähän keskelle voin tuoda tätä!'  Siis vitsinähän toi olisi ihan hauska, mutta vakuutan että täti ei huumorilla tohon lähtenyt. Pikkuinen mietti kärryssä, miksi äippä/mummo oli vihainen. Noh, olihan se kuskin paikalla tietty..

In other news.. Prahan matkat varattu, kesällä lähdetään tyttöjengin kanssa, minä moraalisena matkanjohtajana olen varannut hotellihuoneet kaikille, joten ilmeisesti ongelmilta ei vältytä. Toki pokeripoliittisesti olen hieman tutkaillut Prahan loistavaa tarjontaa, mutta siitä ei saa puhua nyt kellekään.. :)