..tai tätä julkaistaessa elämme jo perjantaita..

All we've ever wanted is to look good naked
Hope that someone can take it
God save me rejection from my reflection
I want perfection

Näin lauleskeli juuri torstai-aamun punnituksen jälkeen Robbie Williams radioaalloilla. Jos nyt ei ihan perfection ole tavoitteena, niin parempi kunto ainakin. Torstainen aamu toi kuitenkin lievää pettymyksen tunnetta. Mutta ainoastaan jälkikasvun kanssa lyödyn vedon suhteen. Viimeinen kaksi viikkoa vaatisi n. 5 kilon pudotuksen, notta edes tasuri olisi mahdollinen. Voittoon 7 kg, lienee liikaa.. Sinä sitten illalla helvetillinien kasa wingsejä uuniin, vähän ranskiksia kyytipojaksi, ja mietin ääneen muun perheen kanssa että kyllä tästä vielä taistelen, että tappiota ei tule, samalla kun Mexican-kastike valuu suupieliä pitkin, ja vasen käsi hamuaa vielä yhtä siipipalaa tuulensuojaan. Irony defined.

Mutta suunta on hyvä, runsas viikko/kilo tahtia alaspäin, paljon liikuntaa lisätty, ja ruokavaliota oikeasti muutettu. Wings setti oli ensimmäinen kolmeen viikkoon. Uskottelen itselleni että Coach Römperin kanssa vedetyt melko hyvät punttikuntopiirit ovat kasvattaneet lihaksia sen verran että painonpudotus on maltillinen. Ihan extremeen en ole lähtenyt (ehkä tämä vedon viimeiset kaksi viikkoa nyt). 3-4 kertaa viikossa otetaan illalla vaimon kanssa 1+1:set. Ei tehopisteisiin viittaavaa, vaan kun katsomme nyt Breaking Badin kolmoskautta, niin siitä samalla kun Netflix lataa, niin kaapista löytyy 1 kpl Hopea toffee minitankoa, ja 1 kpl tsinuski minitankoa. Ykplusykköset siis.

Aiemmin taisin hieman varovaisesti suhtautua tuohon BB sarjaan, mutta on hitaahkon alun jälkeen kehittynyt varsin mukavaksi, suositeltavaksi sarjaksi. Ei mikään Dexter todellakaan, mutta nostan käden ylös virheen merkiksi, dissasin liian aikaisin.

Käden lupasin nostaa ylös myös n. vuoden päästä tähän aikaan, jos säbäfinaalikokeilu menee persiilleen. Kyseessä siis jonkin verran puhetta herättänyt salibandyliigan yhden finaalin systeemi. Olen avoimesti sen kannalla että kannattaa kokeilla, mutta en ole fanaatikko minkään puolesta (missään, koskaan). Ymmärrän että nykyjärjestelmä paras viidestä on erittäin hyvä. Paras seitsemästä olisi vielä parempi.

Ymmärrän että paikkakunnan kuten nyt Jyväskylä ja Seinajoki saavat aikaan uskomattomat buumit kotikylissään. Paikallisuus, oman kaupungin jengit, siitä syntyy oma, upea fiilis, jota ei samassa mittakaavassa saa yksittäisessä Helsingin (tai Tampere, Espoo..) finaalissa.

Toisaalta asiassa on hyviä puolia paljon, yksi päivä, yksi salibandykansan yhteinen kauden huipentuma, hallissa jossa on 10000 katsojaa, molempien finaalijoukkueiden faneja 1-2 tuhatta.

Naisten 3-5 finaalia käy katsomassa yht. ..mitä.. ehkä max 1000 katsojaa. Jos finaalipäivänä hallissa olisi vaikka se 5-6000 jo naisten finaalissa?

Urheilullisuus? Voi ratketa yksittäiseen tuomarivirheeseen, joku sanoi.. Eikö se muka nyt voi? Yksi peli, paineensietokyky, taito, ratkaisukyky, nopeat taktiikan muutokset pelin sisällä. Kyllä nuo ihan oikeita mestareita ensi vuonnakin ovat, voittajat.

Ensi kauden välierät pitää olla paikallisuuspoliittisesti se kauden huipentuma. Paras seitsemästä ehdottomasti. Niiden voittajat saavat hieman juhliakin, selvittiin salibandyn Suprbowliin. Ja tarpeeksi aikaa, 1- 1,5 viikkoa ennen finaalia. Fanimatkat ja muuta ehtii järjestää.

Nyt menossa olevat SPV-Happee finaalit ovat heinoja, joten muutosvastarinta on helppo ymmärtää. SSV-Oilers finaalit nyt, ja kaikki olisivat yhden kannalla.

Raha-asioihin en puutu, en ymmärrä niistä(kään) tarpeeksi. Sen sanon vaan että sokeasti ja fanaattisesti yhteen asiaan, uskontoon, puolueeseen, joukkueeseen suhtautuvat ovat useasti.. noh sokeita, ehkä vaarallisiakin..

Salibandystä päästäänkin tähän meidän paikalliseen tilanteeseen. Murheellisen PSS naisten Happee-sarjan jälkeen tilanne on edennyt. Coach Römperi liittyi C tyttöihin ja tätä kirjoittaessa, kaksi peliä myöhemmin, ovat jo lomilla. Vielä on mahdollisuudet kuitenkin tavoitella eteläisen Suomen parhaan tyttöjunnuseuran titteliä. B:n välierät alkavat tänään! Astelen aitioon kohta, ja viereltä pitäisi löytyä Head Coach Nyrhivaara, sekä apukoutsi Erkka Westelund. Nyrhiksestä ei ollut vielä ajatustakaan kun Erkka nosti Jypin liigaan, joskus 80 luvun puolivälin jälkeen. Omaan roolini lähden jälleen ajatuksella, että kun olen paikalla, niin toivottavasti joukkueen voittomahdollisuudet eivät merkittävästi vähene.

D tytöt pelaavat viimeisen runkosarjaturnauksen kahden viikon päästä, ja viikko sen jälkeen on alueopputurnaus, jossa etenkin Lohja (LoSB) ja Sipoo (Åif) ovat kovia. Ja ilman mitään hakukoneita, muistelen että E tytötkin ovat vahvoja.

In other news.. Avauduinkin jo kun Real Madrid tähti Eero Markkanen suuttui, tai ainakin pahoitti mielensä.. Kehoitti suomalaisia häpeämään, kun niin pienet katsojaluvut olivat EM-karsintojan illan herkkupalassa, jossa huipukiinnostava Pohjois-Irlanti kohtasi Em-kisoihin menossa olevan kaikkien aikojen Suomen. 2-0 taululle, ja.. joo.. en keksi tähän mitään. Kadehdin niitä kenellä on fanaattinen.. ei kuitenkaan sellainen sokean fanaattinen vittumävihaankaikkiamuitajengekajamuitalajejasaatana - suhde Laligan, Bundesliigan, PRemierim yms joukkueeseen. Mä oikeastaan odotan vain sitä Suomen kisapaikkaa. Not holding my breath though..

Iltalehdessä luki.. ja nyt en tiedä tarkkaan taustoja, mutta itse Lehkosuon lausahdus oli hyvä. Kysymys kuului, teille (HJK:lle) tarjottiin myös topparina pelaavaa Uruguayn maajoukkuekapteenia? Joo, meillä on kuitenkin hyvin se paikka hallussa, ja reservissäkin joku nevahööd tulossa. ??!!!?? Nyt ollaan kyllä jmlt menossa pitkälle Euroopan kentillä jos Uruguayn mj kapu ei mahdu klubiin. Vai onkohan tuossa vähän unohdettu kertoa jotain? MJ kapteeni vuoden '86 jengistä?

Muselta on tulossa kohta uusi levy, yksi sinkkujulkaisukin siltä jo aalloilla. Näinköhän sitä pitäisi Provinssin hilautua, kyseessä kuitenkin yksi tämän vuosituhannen huikeimmista livebändeistä. Alla otos Rooman keikalta 2013, voluumet melko kovalle sitten..

https://www.youtube.com/watch?v=XCUZSS54drI

Hirveä oli tuo German Wingsin tapahtuma. Äärettömän itsekäs ratkaisu, olisi nyt edes lentänyt sen koneen lähimpään moskeijaan.. joojoo, mauton..  Olisipa Oscar Pistorius ollut koneessa, kuitenkin kokemusta noista lukituista ovista..

Jeh, mä laitan sälät kuntoon ja lähden nyt hallille!

Hyvää  Pääsiäistä!  .ja äijät, ei sitten samoja Pääsiäissuunnitelmia, kuin Jeesuksella: disappear on friday, show up on monday..