Oodi Maailman parhaalle!

Hehkutetaanpa yhden kirjoituksen verran tätä herraa.. Kaveri lopetteli uransa tovi sitten, ja tänään lauantaina 4.7, as we speak, miehelle järjestetään yllätyksenä uranlopettajaisbileet. Nyt puhutaan siis säbästä, ja mennään ns myyräosastolle. Kyseessä on sitten fakta, ei mielipideasia, ja miehen nimi on Henri 'Henu' 'Henkka' Toivoniemi. Säbäveskareiden all time ykkönen.

Suomessa on riittänyt kovia häkkäreitä.. Gråsten, Turunen, Lindberg, Ketonen.. mutta kun vuoden 2000 korvilla alkoi kuulua huhuja Hakunilassa divarissa torjuvasta hemmosta, joka liimaili silmät kiinni lapasetkin kädessä kaiken mikä kohti toimitettiin, oli historia tältä osin muuttumassa. The new guy is here.

Henu dominoi liigassa alusta asti, ja muistelisin että kaudella 2000-2001 mies väänsi ensimmäiset maaottelut. Olin itse ottamassa Henun vastaan, joten otanpa tästä pikku palasen kunniaa itselleni; olin siis mukana auttamassa The Henun starttiin maajengissä.. just, a big help.. Tuplamaaottelut Ruotsia vastaan kyseessä, pelasin itse voitokkaasti, 3-2 Helsingissä, ja Henu debytoi Botkyrka hallissa. Tappio 1-5, mutta esitysestä, sekä katseesta, näki että tämä oli ensimmäinen monesta esiintymisestä mj:ssä, ja kyseessä oli tuleva ykkönen. (huomasitteko pakollisen seitinohuen bragin tuossa aiemmin,, minä voitin oman pelini... :)

2002 kotikisoissa Henu seurasi katsomosta suurimman osan peleistä, miettien varmasti jo silloin että kun nuo kaksi kääpiötä (Jupu ja Ketonen) saadaan pois tuolta niin menestyminenkin on mahdollista. Noh, käppänät pelasivat viimeiset mj pelit tuolloin, ja alkoi Kuningas Toivoniemen valtakausi. Joka kestikin pitkään. Seuraavat kisat eivät vielä tuoneet kultamitaleita, mutta oli selvää että tämä mies poistuu ykkösveskarin paikalta vasta omasta tahdostaan, useamman  MM-kisaprojektin jälkeen. Ruotsi 2006 oli jo yhden yksittäisen sattuman päässä mestaruudesta, mutta 2008 rävähti sitten kultaa. Sama toistui kaksi vuotta myöhemmin, ja voittojen takuumiehenä oli Sir Henri.

Lopullinen saldo taisi olla kutakuinkin: 2 MM kultaa, suunnilleen 10 SM kultaa, muutama himmeampi. Niin, tämän herran kohdalla ei varmaan tarvitse mitään Suomen Cuppeja laskea. Kurre laskee omansa, se riittänee.. Arvaan kuitenkin että niitäkin on 5+..  MM kisojen all starsiin mies taidettiin valita huikeat 4 kertaa.

Miehestä voisin muuten sanoa saman, kuin Fredrik Norrena aikoinaan svedulätkämokesta, Nykin kuninkaasta Henrik Lindqvististä: helvetin hyvä veskari, ja veiläpä jopa ärsyttävän mukava ihmisenä. Henu ei sentään ole ärsyttävän mukava,  vaan kaikinpuolin hieno tyyppi. Huumorintajuinen, mutta asiallinen, sosiaalinen, fiksu, younameit. Hänen kanssaan kun on, niin pätee vanha sanonta; sitä viihtyy hyvin itseään paremmassa seurassa.

Jaa maalivahtina? Noh, kysy joltain pelaajalta. Saattaa sanoa, että jos pääsee suoraan syötöstä lämäämään n. neljästä meristä. Veto lähtee täydellisesti ja maskissa on kaksi omaa ja kaksi vierasta. Veto löytää sopivan aukon josta menee maskipelajien läpi, n. 40-45 cm korkeana tolpasta 0,5 cm sisäpuolelle, niin silloin ehkä.. EHKÄ.. on teoreettiset mahdollisuudet pallolla mennä maaliin. Tuo riittäköön kuvaukseksi.

Nykyäänhän Henu jakaa tietoaan mv-valmennuksen puolella, ja tekee sitä samalla työmoraalilla ja tarkkuudella, kuin millä harjoitteli itse. Voidaan vain onnitella nuoria tulevia huippumokkeja, jotka pääsevät Henun oppiin.

Onnittelut tässä yhteydesä vielä maailman kaikkien aikojen parhaalle säbäveskalle mahtavasta urasta ja tietysti myös Nooralle, ja muille tukijoukoille, koska huipulle päseminen vaatii aina uhrauksia lähimmäisiltäkin. On ollut suuri kunnia saada olla maajoukkueessa samaan aikaan, ja mukana ohuesti mv projekteissä, ja toivottavasti yhteistyötä on edessä tulevaisuudessakin. Mukavaa iltaa kaikille, jatkukoon se teillä iloisissa merkeissä pitkälle yöhön!!

Terveisin Jupu