..seems to have drifted right by, I could've sworn in one evening..

Tänään on minun syntymäpäivä. Lapsenomaiset riemunkiljahdukset ja odotusta täynnä oleva päivä, kakut, kaverit, ja lahjat. Nope, eihän tuo nyt enää kuulu asiaan. Onneksi vielä muisti toimii, ja välillähän on ihan terapeuttista käydä läpi omaa matkaa tähän pisteeseen, ihan niin pitkältä kuin vaan muistaa.

Ruokolahti v. jotain -78-79, innokkaana ensimmäistä kertaa oikeisiin jalkapalloharjoituksiin. Sama paikka, ja ensimmäinen oikea jääkiekko-ottelu. Bussilla Savitaipaleelle, vanhempia poikia vastaan 14-1 tukkaan. Bussissa jollain pelikaverilla oli ylimääräinen mandariini, jonka sain. Talven paras päivä. 

Saudeissa koulun jengin ensimmäinen virallinen peli ranskalaista koulua vastaan. Italialaiskoutsi ilmoittaa juhlallisesti. Minä olen kapteeni. Meidän jengi tekee maalin, koutsi juokseen kentälle, ja kantaa juosten hartioillaan maalintekijän keskiviivalle, ilosta huutaen. Harhautan pari-kolme ranskista, yksin läpi, mokke kahville, ja odotan että joku kaveri tulee vierelle, ettei tartte tehdä. Mua et tuu kantamaan. 

Korsossa, ensimmäisiä fudispelejä Suomessa, vaihtopelaajana useasti. Sitten kentälle, ja maali! Päällä, tyylipuhtaasti, eikä pallo edes hipaissut rillejä! Kaverini Saska kertoi, että nyt oot avauksessa seuraavassa pelissä. Ilon hetki, vaikka saatettiin hävitä, sitä en muista.

Muutamia synttäribielitäkin oli, Ruokolahdella, sitä ennen Joensuussakin, sitten Saudeissa, Korsossa, ja Porvoossakin.. Teemat muuttuivat, Stigalätkäjuhlista, helvetinmoisten keitonottobileiden kautta aikuisten rauhallisiin kahvituksiin. Ensi vuonna voisi ottaa askeleen taaksepäin, ja pitää vaikka ihan pirskeet!

A year of sundays, eli kohta on kokonainen vuosi täynnä työttömyyttä. Tilanne ei nyt ihan hirveän valoisalta näytä, mutta positiivinen asenne on säilynyt. Erilaisia nämä 'sunnuntait' ovat olleet; välillä, usein, on kroppa täynnä energiaa, jaksaa ja viitsii tehdä kotitöitä, ruokaa, urheilla, suunnitella ja valmentaa. Vaikea vuosi toki vaatii välillä veronsa. Joten oman osansa ovat saaneet myös 'krapulasunnuntait', vaikka nautitun rommin määrä olisikin ollut nollassa.

Pakollisen filosofishenkisen aikamatkan jälkeen siirrytään eteenpäin. Syksyn ykkösjuttuihin kuului tietysti odotettu C tyttöjen salibandykauden avaus. SM-Sarjan avausturnaukseen suunnattiin perilla pikkubussilla Turkuun.

Kirpeä lauantai-aamu Auroralla, kun vajaa kolme kentällistä tyttöjä ja muutamat taustat kokoontuvat paikalle. Likat pakataan autoihin, ja nokka kohti Turkkusta. ABC pysäys, nopea energiatankkaus. ja kohta ollaankin Sport Gardenin pihassa. Varsin lyhyt palaveri likoille, kaikki tietää (suunnilleen) omat hommansa. Painotetaan, että vaikka seinässä onkin ehkä lappu, jossa lukee SM-Sarja, niin peli on sama, jota suurin osa on tahkonut jo 6-7 vuotta. Kovia pelejä ja kokemusta on takana jo niin paljon, että tänään ei edessä ole mitään uutta tai ihmeellistä.

Jännitystä nyt tietysti oli kaikilla ilmassa. Pelissä sitä ei kuitenkaan näkynyt. Alusta asti pirteä esitys, ja Riihimäen Panthers kaatui tylysti 9-1.  Toinen peli, ja vastassa Prahasta ja karsinnoista tuttu Pirkat. Kovan väännön päätteeksi tasuri 5-5 ja näin ihan kohtuukivasti saatiin SM karkelot startattua. Jännitystä seuraavassa turnauksessa lisännee se, että kyseessä on kotiturnaus Porvoossa. Sinne siis lähdetään sarjan lähes kärjestä.

Kello on 23.48, eli kohta ei ole enää synttäripäivä. Huima määrä kavereita on taas 'muistanut' naamakirjan kautta. Yllättävän lämmittävää. Nyt laitoin vielä viimeiset tukit takkaan, ja nautin, ehkäpä jopa yhden purnukan kylmää juotavaa. Dogit lepäilevät melko lähellä takkaa, diggaavat ilmiselvästi lämmöstä, samalla kun itse välttelen writers blockia näppiksen ja ruudun välissä. Hold on.. näppiksen ja ruudun VÄLISSÄ?  ilmeisesti pidän tätä läppäriä oudolla tavalla.

Tajunnan virta on joskus huikeaa. Ehdin ajatuksissani aikamatkustaa melko pitkälle tuossa kun näppäilin pari lausetta menneisyydestä. Eipä ihme. Ihmettelen joskus kun mulle sanotaan, että ootpa sekaisin. Siis siinä vaiheessa kun on vasta aloittanut lämmittelyn.. Palaan memory lanelle myöhemmin. Nyt laitan koneen kiinni ja juhlin hetken itsekseni.  Ikä on vain numeroita, eikä sillä ole juurikaan merkitystä. Paitsi jos satut olemaan tuo ei-tuore leipä mun kaapissa..