Jumaprkl sentään minkälainen vuosikymmen jää kohta laskevan esiripun taakse! Lyhyt recap omalta osaltani;

Ajattelin tuossa aika tarkalleen kymmenen vuotta sitten, kun muutettiin nykyiseen taloomme, että alkava decade olisi seesteisempi ja tapahtumaköyhempi kuin edellinen. Vuosiin 2000-2009 kun mahtui kaksi erillistä, yhteensä kolmen vuoden, visiittiä Ruotsiin, kolme kappaletta maailman parhaita lapsia, yksi kappale omakotitalon rakentamisia, itsensä etsimistä työmaailmassa, ja tukku helvetillisiä muuttoja.

Vuosikymmenen startti meni työpoliittisesti ihan mainiosti, Minimarket Express hommat alkoi, ja vaihtui pari vuotta myöhemmin Runebergin Makeistukkuun jossa viihdyin loistavasti! 2010 alussa oltiin vielä visusti korisperhe, ja vannoin että koutsihommiin en ryhdy, missään lajissa. Koriksessa mirkotyttöjen jojo-hommat oli omat maksimit.

Niinpä kuitenkin keskimmäinen tyttö alkoi pelailemaan säbää, ja vaikka hetken oli vielä kaukana hallilta, niin 2012 syksyllä, kun vanhin likkakin lähti mukaan, niin, no, ok, voin mä tulla apuriksi. Vuotta myöhemmin sitten jo legendaarisen Mika ’Coach Römperi’ Strömbergin koutsitiimissä liiganaisissa pallojen kerääjänä.

Syksy 2013 oli mainiota aikaa! Työ Runebergillä oli erittäin mielekästä, perheen kanssa käytiin upealla Rodoksen lomalla, ja broidin kanssa agendalle mahtui vielä vallan mainio poikien reissu Abu Dhabiin formuloiden aikaan.

2014 toi sitten kurjempia asioita eteen. Vaimon syöpädiagnoosia tuli shokkina juuri kesälomien alkuun, ja tätä seurasi irtisanominen duunista; kollegan kanssa olimme tehneet hyvää jälkeä, mutta yrityskauppojen jälkeiset järjestelyt olivat sellaiset, ettei meitä tarvittu. Great. Onneksi läheisten apu ja tuki oli ja on korvaamatonta, joten posilla eteenpäin, ja joulua vietettiin läheisten kanssa iloisissa merkeissä Kanarialla.

Muutama vuosi meni vauhdilla, jossa erilaisia yrityksiä duunipuolella, mm. kiinteistönvälittäjänä. Pää oli ajoittain hajota, tuskastuminen tuntui luissa ja ytimissä, mutta suhteellisen normielämää pystyttiin elämään. Valmennushommat tyttöjunnuissa oli iso henkireikä, siis juurikin tuo homma mihin vannon etten ryhtyisi koskaan..

Hoidot tehosivat vaimon syöpään, ja kohta skoolattiinkin elämälle. Pelko ei tietenkään täysin väisty koskaan, mutta aika nopeasti muistuu mieleen nykyään nauttia joka hetkestä. Enjoy it while it lasts, muistutan itselleni hetkinä, kun synkkyys on vallata mielen.

2018 alussa aloitin nykyduunit OutsourceIT Oy:ssä, jossa olen viihtynyt tähän päivään saakka ihan hyvin. Josko tästä lähtisikin käyrät ylöspäin. Kesällä 2018 tuli kuitenkin murskaava uutinen, kun vaimo oli sairaalassa pienen rohinan takia. Syöpä oli palannut ja levinnyt aggressiivisesti. Ei vittu, antakaa nyt meidän perheelle pikku breikki, jumalauta!! Melkoisen syvällä käytiin, mutta ei kun tulta päin. Keskimmäisen rippijuhlat sattuivat tuohon aika heti, mutta hoituivat hienosti. Toiston paikka tähän; ystävät, sukulaiset, läheiset, aivan mahtavaa tukea ja apua. Vaimon hyvä ystävä, niin ikään syöpädiagnoosin aikoinaan samoihin aikoihin saanut, lensi ulkomailta heti käymään meille. Tuli melkein tippa linssiin, kun he keskenään nauttivat kuohuvaa, nauroivat, ja nauttivat vain ja ainoastaan tuosta hetkestä, tuosta illasta, kuin maailmassa ei mitään murheita ikinä olisikaan.

2019 ja hoidot ovat tähän asti olleet toimivia, ja pienten hankaluuksien jälkeen vaimo on työelämässä. Elämää eletään enemmän ns hetkessä, mutta on tässä plänejäkin lähivuosille! Ei voi muuta kun ihailla vaimon asennetta ja taistelutahtoa, olen 100-varma, että oma pää olisi tässä tilanteessa aika helvetin paljon heikommassa jamassa.

Onhan tässä vuosikymmenen aikana tuo skidiosastikin kasvanut. Pari vuotias nuorimmainen on jo kuudennella, ja ilahduttavasti pelailee nykyään sählymokkena! …kokeiltuaan ensin lajia kentällä, ja sen jälkeen lyhyt visiitti fudiksen pariin. Molemmat likat ovat ehtineet jo lukioon, ja pelit jatkuvat säbässä myös heillä, mikä onkin todella hieno juttu.

Tilanne tällä sekunnilla semistabiili, työt, vaimon tilanne, lapset yms, mutta kuten huomattu, kaikki voi muuttua muutamassa minuutissa.

Oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille! Muistakaa, life is NOW!!