Mäkihyppy on silleen ihan jännä laji.. ensin odotellaan pari tuntia tylsistyneenä että tuuliolot on sopivat. Sitten alkaa kisa, ja sitä huomaa että se parin tunnin tuuliodottelu oli melkein hauskempaa..

Tuntuisi että sellainen pienimuotoinen flunssaisuus olisi iskemässä.. Ei mikään kauheee miesflunssa, vaan ihan pientä tukkoisuutta. Viimeiset n. 3 kk onkin mennyt täysin terveenä.

Kävelin kauppaan äsken, ostin kanapasta-ainekset, ja ihan vähän karkkia skideille. Ok, ohan vähän myös mulle, mutta EI suklaata. No, prkl, ihan vähän suklaata mulle, Shut up!!  Vaimo läks Poriin pentutreffeille koiran kera, ja me ollaan onnistuttu ensimmäiset muutamat tunnit elämään ihan siististi! :)

Semmonen aasinsilta taas, että aasia ei näy, ja se siltakin purettiin toissa vuonna; eli kaupasta tulikin mieleen... Kävin paikallisessa S Marketissa, eli Näsin Suomen Suurin S-Market oli kohteena. Siinä oli kark.. eikun perunoita valitsemassa, niin henkilökunnasta tyttö tuli, ja tunki taskuuni pienen suklaalevyn. Odottelin ensin piruilua, tyyliin 'tossa sulle pullea poju, kun tuntuu maistuvan..', mutta ei. Kohteliaasti sanoi, että saanko laittaa tällaisen taskuunne, kiitoksia että että olette tulleen ostoksille meidän myymälään, ja tervetuloa uudestaan! What!? Piti sanoa, että hei, me ollaan Suomessa! Tuollainen asiakaspalvelu on täälläpäin melkeinpä kiellettyä!

Kaiken tämän negatiivisuuden ja kiukkuisen asenteen värittämässä härmässä on hyvä välillä muistella entisen väliaikaisen kotimaani Ruotsin yltiopositiivista, välillä ärsyttävyyden puolellekin menevää asennetta:

Olin eräässä tehtaassa töissä, ja joka iltapäivä kun olen pukukopista lähdössä kotiin, niin siinä vieressä toimi joku Jörgen-Pelle positiivisuusklubi. Joka ikinen kerta Jörgen sinkoaa suihkusta käytävälle, ja seinistä kaikuu aina yhä ärsyttävän iloinen ja kovaääninen 'Hejsvejs!' tai 'Tjäna Pelle!'... ja joka kerta Pelle vastaa suorastaan yllättyneen oloisena: 'Nomen TJEEnaa Jögga!!' Ihan kun se ois hitonmoinen yllätys että taas tavataan.. Hitto, vieläkö säkin oot täällä töissä -tyyliin. Sitten nopea one-liner ja nauretaan yhdessä hetki; vittu että maailma, ja Ruotsi, on hieno paikka

Toinen esimerkki: treeneissä pelataan fudista salissa alkulämmöksi. Meikäläinen saa melko kovan vedon ilkeän kipeästi alapäähän ja vajoan tuskissani lattian pintaan. Jengi tulee kyselemään: 'Gick det bra?' SIIS HÄH!! Gick det bra??!!. No perkele, menihän se nyt helevetin hyvin, s..tana suoraan kasseille!! Otetaan heti uudestaan!! Ihmettelin siinä itsekseni, että kyselläänkö Suomessakin tuollaisen osuman jälkeen iloisesti meritähtitanssien, että menihän se ihan hyvin, menihän, menikö tosi kivasti, hei?!?

In other news, viime viikolla oltiin meidän 5. luokkalaisen luokan järkkäämässä alakoulun diskossa auttamassa/järkkärinä. Huikeeta kun tytöt on vetänyt jo viimosen päälle kamat päälle, tukat hyvin, meikkiä sopivasti, ja ollaan niin pikkunaisia jo. Sit ne hakee sen samanikäisen jäbän siitä, menääks tanssii..?  Peräkkäin ne siin kävelee, tyttö ylväänä, ja perässä sitten se lökäpöksy ruuhkatukka, vähän liian iso villapaita, ja selvästi liian pienet verkkarit, koko olemus viestii että nyt en oo just ihan mukavuusalueeni ytimessä. Tollainenko mä olin? vai olen?

Hauskaa oli toki katsoa, nuorilla oli kivaa; limbokisat, tanssikisat, dj väänti parit hitaatkin, siinä sivusta seinää vasten seurasin järjestysmiehen ominaisuudessa. Eli ihan samalla tavalla kuin itsekin yökerhoissa aikoinaan, paitsi tuo järkkäriominaisuus.

Ensi viikolla jatkunee sulikset, ja puntit, + lenkkeily/kuntopiiri. Kukaan ei ole kysynyt, mutta mun spotify puntti/kuntopiiri/ruoanlaitto soittolista näyttää tältä:

Van Halen - Poundcake

30 seconds to Mars (ft. Kanye West) - Hurricane

Muse - Plug in Baby

Extreme - Our Father

Foo Fighters - My Hero

Avenged Sevenfold - Afterlife

Alice Cooper - Feed My Frankenstein

Van Halen - Right Now

Def Leppard - Pour Some Sugar on Me

Queensryche - Jet City Woman

Matchbox Twenty - Bent

Mötley Crue - Primal Scream

Guns n Roses - Mr. Brownstone

Ceelo - Bright Lights Bigger City

U2 - Where the Streets have No Name

Billy Idol - John Wayne

Sellaisella setillä, saa käyttää, mutta ei tehdä mitään numeroo tästä.

Kingi, se telkkaohjelma, on muuten lopppeleissä aika helvetin huono. Lahjakkaat koomikkonäyttelijät, siis oikeasti hauskat, ja loistavat viihdyttäjät, menee nyt niin siitä missä aita on matalin, tai ei ole ollenkaan. Ihan törkeän väsynyttä nytkytysalapääpanoläppää. Onko oikeasti hauskaa. No, on vähän, mutta eihän tuota jaksa katsoa kauaa. Rahastusta. Keke Armstrong sanoisi, pystytte parempaan.

Ei muuta, tsemppiä PSS jengeille tänään!!!!